Pressemeddelelse til
Voss Torp Brill: "Dobbelt Plus"


Klik på billedet for at se pressemeddelelsen i stort format

Pressemeddelelse

VOSS TORP BRILL "DOBBELT PLUS ++"

Johnny Voss, Nils Torp og Anders Brill er tre musikere fra den århusianske gruppe KLICHE, kendt fra talrige fremtrædender på de danske scener, og lp'erne SUPERTANKER (1980) og OKAY OKAY BOYS (1982). Kliche har holdt velfortjent orlov siden efteråret '83, og i perioden har gruppens medlemmer eksperimenteret vildt og inderlige med to uafhængige projekter; forsangeren Lars Hug har arbejdet med en soloplade, som udgives i august, og resten af bandet satte sig sammen i et lille 16-spors studie uden for Århus under mottoet "Mere af det hele: Dobbelt Plus". Udtrykket er hentet fra Orwells roman "1984". Et håndgribeligt resultat af denne session foreligger nu i skikkelse af en lp, tilfældigvis med titlen DOBBELT PLUS; - 9 hjemmebryggede sange, der udspiller sig i et kalejdoskopisk univers omkring hovedpersonen Dudu og hans kæreste Suzy.

Dudu er en barnlig sjæl, der behændigt klatrer over hegn og gennemsøger verden i en leg, der går ud på at finde kosmos; - lytteren følger ham på en hemmelighedsfuld rejse til det fjerne Østen, han er til lysfest langt ude i rummet på himmellegemet Messenger 6, han driver rundt på et sølvblinkende ocean sammen med Jungmand Jannson, han trodser ethvert forbud og bevæger sig gennem blinde regioner, men aldrig glemmer han Suzy, som tit er med ham, og også har sans for eventyr; selvom det forbigående konstateres at det hele blot var en håbløs elskov, og i en anden sang hævder hun ligefrem at de boller for lidt.

Musikalsk set er DOBBELT PLUS ligeså kalejdoskopisk som Dudu's univers - en labyrint af forskelligartede klangbilleder. VOSS TORP BRILL har hentet hjælp og inspiration hos en klassisk strygekvartet, den konservatorieuddannede percussionist Lars Stentoft, multimusikeren Mogens Noir fra den københavnske gruppe Cinnema Noir, fagottisten Anton Biehe og eksperimentatoren Zigue de Guessy. VOSS TORP BRILL betjener selv en lang række instrumenter og forsøger sig som sangere. DOBBELT PLUS er en uhøjtidelig plade fuld af overraskelser og klar pop.

DOBBELT PLUS. Mere af det hele.

Forår 1984

MEDLEY RECORDS APS & CASADIDA PUBLISHING - SKELMOSEVEJ 10 - 2500
VALBY - DANMARK TLF: 01/17 14 11 - TELEX: 19175 (Medley DK) -
GIRO 5622522