Pressemeddelelse til Kliché: "Okay Okay Boys"

 

Klik på billedet for at se pressemeddelelsen i stort format

Pressemeddelelse

KLICHE

KLICHE opstod ved en tilfældighed i 1977, da LARS HUG, JENS VALO og JOHNNY VOSS fik adgang til et lydisoleret lokale med elektrisk orkesterudstyr. De fik den indskydelse at lave en musikgruppe og lærte sig at håndtere forskellige instrumenter, så de kunne komme igang med at spille. Projektet blev kaldt KLICHE, dels fordi det lød bedre end Pin Ball Music, som var den anden af to valgmuligheder. Og dels fordi gruppen arbejder med melodi- og tekstklicheer fra forskellige typer musik, som bliver klippet fra hinanden, hvirvlet rundt i en idétyfon og sat sammen til nye mønstre.

Der viste sig efterhånden et behov for en mere rutineret mand til rytmesektionen og KLICHE ekspanderede med ANDERS BRILL - udpeget blandt utallige testpersoner, som den der slog hårdest. En overgang medvirkede guitaristen Kaj Finger af lignende årsager og gruppen har siden med mellemrum haft skiftende gæsteguitarister blandt andre Nils Henriksen, der medvirkede på KLICHES første lp og Hilmer Haffig, som medvirker på denne.

I foråret 1978 havde KLICHE skruet et program af selvgjorte tekster og melodier sammen og spillede offentligt første gang i Århus for et publikum, der ind imellem lydbombardementeme i det trange lokale, gav udtryk for deres delvise undren og begejstring.

Sideløbende med den tiltagende mængde af jobs arbejdede KLICHE og lysmændene Ulf Tophøj og Henrik Hambro med scenearkitektur og belysning ud fra den neonistiske ideologi: øjeblikscentreret bevidshedsmanipulation, der objektivt registrerende afspejler tiden NU - og i et fabriksagtigt scenemiljø med industriel belysning kommunikerede KLICHE til publikum med neonsignaler, lys og lyd.

KLICHE var med til punkfestivalen på Huset i Århus 1979, der dannede grundlaget for opsamlingsalbummet "Pærepunk", hvor KLICHE medvirkede med to sange "Farvel" og "Militskvinder" - sidstnævnte med tekst af formand Mao. Det åbnede vejen ud til et større publikum. I 1980 udkom KLICHES første lp "Supertanker", der blev modtaget som en afgørende og tiltrængt fornyelse af den danske rockmusik.

Kort efter forlod Jens Valo gruppen og hans plads blev overtaget af tangentspilleren NILS TORP. En lang periode gik med træning og turneer og i slutningen af 1981 opstod der i gruppen basis for at gå igang med forberedelserne til en ny lp. Denne blev indspillet i foråret og sommeren '82 og resulterede i lp'en "OKAY OKAY BOYS".

"OKAY OKAY BOYS" er blevet til inspireret af en lang række eksperimenterende jamsessions med ustrukturerede rytmer, klange og tekskfragmenter optaget i træningslokalet. "OKAY OKAY BOYS" er en rejse gennem et system af 10 sange og 10 landskaber .... eller sådan noget?!