Pressemeddelelse til "Save Me From This Rock'n'roll" fade album

Klik på billedet for at se pressemeddelelsen i stort format

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse

NYT ALBUM FRA LARS H.U.G.
- "Save Me From This Rock'n'Roll" udkommer 28. april
- første album siden "Kiss & Hug (From A Happy Boy)" fra 1996!

Det er næsten syv år siden Lars H.U.G. sidst udsendte et nyt album. Dengang var den musikalske retning jazz, og "Kiss & Hug (From A Happy Boy)" endte med at blive et af den multifacetterede musikers mest populære albums, med et samlet salg der overstiger 120.000 eksemplarer.

Det nye album er ikke jazz. Igen går Lars H.U.G. andre veje end de vante. "Save Me From This Rock'n'Roll" er den fælles overskrift for de 11 nye sange, der kommer med på udgivelsen, og musikken kan vel bedst rubriceres som Americana: rock, country, folk og alt hvad der ligger der imellem. Under alle omstændigheder nye retninger for en af dansk musiks største enere.

Lige nu er H.U.G. i fuld gang med at færdiggøre det kommende album, der er skrevet og produceret af ham selv i samarbejde med co-produceren Peter Juul Kristensen.
- Det lykkedes at fange Lars H.U.G. i en taxa imellem to destinationer, på en tur der var præcis så lang at der var tid til at svare på et par oplagte spørgsmål:

Q: Hvornår vidste du, at du var i gang med et nyt album?
A: "Det vidste jeg i år 2000, da kom numrene i løbet af en 6 ugers tid... De 11 nye numre jeg har med på albummet faldt ned i min turban - og først når de melder deres ankomst, er der grund til at gå videre og gå i gang med en ny cd... Uden frost kommer man jo heller ikke ud og prøve sine skøjter... I 2001 skulle jeg egentlig have været i USA og arbejde med nogle smarte amerikanere. Jeg skulle afsted dagen efter min fødselsdag, 11. september, men det kom jeg af gode grunde ikke... Så har jeg i stedet arbejdet videre på det der ellers kun var tænkt som skitser - mon Nikolaj Foss (fra pladeselskabet) sagde, at demoerne var så gode at de skulle bruges... Jeg ved ikke. om det var for at spare penge - i så fald tog han fejl...
Q. Hvorfor titlen "Save Me From This Rock'n'Roll"?
A: "Fordi jeg er træt af alt det der larm, og så kan du jo tolke den, som du vil..."
Q: Du har valgt at fortsætte med at synge på engelsk?
A: "Det er bare fordi jeg ikke er færdig med at afprøve de muligheder sproget giver - det er jo svært at forklare... Det er en anden udtryksform - ligeså vel som om man vælger at tegne med blyant eller kuglepen, at male med olie eller acryl, køre i folkevogn eller på ferietabletter... "
Q: Du fortsætter ikke stilen fra "Kiss & Hug..."?
A: "De her sange har et helt andet udgangspunkt - men hvad det er, er svært at definere... På den forrige var der meget mere jazzharmonier på forhånd, det var meget mere jazzinspireret fra starten - og det er denne her overhovedet ikke. Det er på godt og ondt, for jazzen tiltaler mig på en anden facon, har nogle andre muligheder. Det her er den hårde vej, er sværere at arbejde med. At synge jazz er at arbejde med brede pensler - det her er meget mere ømfindtligt, det er de små udsving der kan få det hele til at tilte"
Q: Omkring det sidste album snakkede du om, at du godt kunne tænke dig engang at lave en hurtig plade. Sådan i studiet en måneds tid og så bum. Det blev ikke den her?
A: "I den mellemliggende tid har jeg også arbejdet på en anden plade i Brasilien... Der ligger en halv plade, indspillet med lokale musikere. Det er lavet på fire dage - den her har jeg brugt to et halvt år på..."

"Save Me From This Rock'n'Roll" udkommer 28. april - Lars H.U.G. er igen koncertaktuel til sommer, bl.a. med en optræden på årets Roskilde Festival.

Medley Records marts 2003