Lars H.U.G. and The Evergreens

LOVE ME TENDER
(words & music by Vera Matson - Elvis Presley)

Lars H.U.G.
Michael Finding
Anders A.C. Christensen
Nikolaj Torp
Rune Funche
Al Campos
Peaches Lavon

Vokal
Trommer & perc.
Kontrabas
Tangenter & kor
Guitar & kor
Kor
Kor

Indspillet i Maison Rouge Studio, London
Dub & mix i Mark Studio af Peter Mark
Produceret af H.U.G., Mark & Cambony

Titelsangen til Elvisī første film, skulle i virkeligheden aldrig have eksisteret. THE RENO BROTHERS hed filmen originalt, men det lykkedes filmselskabet at få presset Elvis til at synge fire sange for at øge filmens kommercielle potentiale. LOVE ME TENDER er skrevet over en gammel melodi fra ca. 1864, mest kendt som AURA LEE.

Lars H.U.G. medvirker med venlig tilladelse fra EMI/Medley

 

BURNING LOVE

Forord

Burning Love - den danske hyldest til legenden Elvis Presley

Den unge mand foran hende virkede særdeles utilpas ved situationen. Siden Marion Keisker i samarbejde med Sam Phillips havde åbnet det lille SUN Recording studio på 706 Union Avenue i Memphis, havde hun set en endeløs række af håbefulde sangere gå gennem døren, synge deres to udvalgte numre, betale de 3.98$, og for evigt forsvinde tilbage til deres ukendte oprindelsessted.

Der var imidlertid et eller andet ved denne kønne unge mand, som kaldte på Marions sympati. Det virkede som om han i bar forlegenhed var baglæns på vej ud af døren, men han blev alligevel tålmodigt stående i sommervarmen, og så nysgerrigt på at hun satte apparaturet til, så de kunne få overstået den lille optagelse. Hun prøvede at få en samtale i gang, men fik mest korte og lavmælte svar. Hvad slags sange synger du, frittede Marion? "Jeg synger hvad som helst", var det defensive svar, fulgt op af teenagerens sårede, men selvsikre "Jeg lyder ikke som nogen anden".

I virkeligheden lød han som mange andre country og hillbilly sangere, men der var noget inderligt rørende over hans fremførelse af den gamle klassiker "My Happiness" - noget i stemmen som antydede en indlevelse ud over det sædvanlige. Mens den unge mand fandt pengene frem, overhørte Marion de næste kunders samtale - en sømand og hans mor; kvinden sagde sagte; "Sikke en smuk stemme". Marion var enig, og hun skrev en note til sig selv "Lovende ballade sanger. Gem", og skrev den unge mands navn og adresse ned: Elvis Presley, 462 Alabama Street.

Elvis skulle ofte senere forklare, at hans stemme ikke var noget særligt, men at det var det, han gjorde med den, der havde skabt succesen. En vurdering, der i sin beskedenhed alligevel rummer en væsenlig sandhed om sangeren Elvis Aron Presley.

Elvis kom fra en tid, hvor sangskrivere skrev sange og sangere fortolkede dem - en tid før Lennon/McCartney og Bob Dylan etablerede nye normer for, hvad tidens musikalske lederskikkelser skulle rumme. Elvis største kunstneriske triumfer var baseret på "feeling" - når sammenhængen mellem komposition og udførelse gik op i en højere enhed, hvadenten der var tale om en rytmisk eksplosion eller en dybfølt kærlighedssang. Elvis var fortolkeren - muligvis den største og helt sikkert den mest populære.

Den 16. august 1997 markerer 20 års dagen for Elvisī død, og dagen vil nu for 20. gang blive benyttet verden over til at mindes sangeren, der i højere grad end nogen anden, har sat sig dybe spor i dette århundredes musikhistorie.

En række af vores største danske pladekunstnere og BMG har i denne anledning fundet sammen. Ideen har været at indspille en stribe kendte og mindre kendte sange fra Elvisī store plade-produktion, for på ny at sætte fokus på netop sangene - dem der rørte Elvis, hans publikum, og de medvirkende kunstnere. Fra starten var der enighed om, at hver enkelt kunstner fuldt skulle følge sine egne ideer og kun koncentrere sig om at gøre den valgte sang til deres egen - helt som Elvis gjorde det i sin tid. Sådan som der i al fremtid vil blive søgt i fortiden efter ny inspiration, ny forståelse, i musikkens evigt fascinerende udvikling.

Det er blevet til 14 helt nye indspilninger, plus Sort Sols og Kim Larsens sjældne danske Elvis fortolkninger, og til sammen udgør de CD'en BURNING LOVE - den danske hyldest til legenden Elvis Presley.

"..I earned very early in life that Without A Song, the day would never end; without a song, a man ainīt got a friend; without a song, the road would never bend; without a song. So I keep singing a song.."

Elvis Presley, 1977.

Ernst Mikael Jørgensen
August 1997

 

LOVE ME TENDER
Love me tender,
love me sweet,
never let me go.
You have made my life complete,
and I love you so.

Love me tender,
love me true,
all my dreams fulfilled.
For my darlin' I love you,
and I always will.

Love me tender,
love me long,
take me to your heart.
For it's there that I belong,
and we'll never part.

Love me tender,
love me dear,
tell me you are mine.
I'll be yours through all the years,
till the end of time.

(When at last my dreams come true
Darling this I know
Happiness will follow you
Everywhere you go).