150 års med alle tiders musik

Hvorfor er lykken så lunefuld
(Carl Viggo Meincke, Lars H.U.G.)
Lars H.U.G.
Produceret af Kim G. Rasmussen/H.U.G.
Co-producere: Bjerkø/Cambony/Hassig/Vervohlt
(1992 EMI Denmark)

Skibet skal sejle i nat
(Erik Fiehn, Poul Sørensen)
Lars H.U.G.
Produceret af Vervohlt/Hassig/Hugh Uno Grammy
(1989 EMI Denmark)

Mon de kan reparere dig
(Lars H.U.G. Uno Grammy)
Lars H.U.G.
Produceret af Hassig/H.U.G.
(1987 EMI Denmark)

Denne cd er en del af Wilhelm Hansen Musikforlags jubilæumspakke udgivet i anledning af forlagets 150 års jubilæum i 2007.
Wilhelm Hansen Musikforlag ønsker at takke EMI Denmark, SonyBMG, Superstar Music, Replay Records og Iwave Records for tilladelse til brug af musikken på denne cd.

Copyright © 2007
Edition Wilhelm Hansen
CD150-03WH

Wilhelm Hansen Musikforlag • Bornholmsgade 1 • 1266 København K - Telefon: 33 11 78 88 - www.ewh.dk

 

 

Absolute Music 1

LARS H.U.G.

? er lykken så lunefuld

Lars H.U.G. er uden tvivl en af de mest originale artister gennem årene.
Albummet "Blidt over dig", der på fornem vis kæder nutid og fortid sammen, høstede ved dets udsendelse nogle af de flotteste anmedelser overhovedet. "? er lykken så Iunefuld" er hentet fra dette album.

 

 

Absolute Music 12

LARS H.U.G.

Drømmer jeg eller er jeg vågen? Både og, for nu har kamæleonen i den danske musikjungle igen skiftet kulør. Men også denne gang syr han alt sit tøj selv, og selvom snittet er "trendy", har han ikke kopy'eret stangtøjet i stormagasinerne. Han er en unik designer og hans farvevalg er usammenligneligt. Hemmeligheden ligger i, at han aldrig bruger én kliche to gange.

 

 

Absolute Music 16

LARS H.U.G.

20-året for Elvis Presleys død blev markeret på forskellig vis verden over.
Her i landet viste vi rock'n'roll stormesteren vor respekt i form af en CD, hvor 16 af den danske musikscenes mest markante personligheder hver havde valgt at fortolke deres personlige Elvis-favorit-hit.
Lars H.U.G. satte eksempelvis sit præg på »Love Me Tender«.

 

 

Danske Vinylhits

Da plademærket Genlyd i 1995 fyldte 20 år, blev det bl.a. markeret med en serie genudgivelser af en række af Genlyds mest succesfulde kunstnere gennem årene, f.eks. GNAGS, Lars Muhl. Mek Pek, Henning Stærk, Voxpop m.fl. Både i form af "greatest hits" opsamlinger og egentlige genudgivelser af de originale albums på cd.

Under det research-arbejde, der krævedes for at sikre, at genudgivelserne foregik på bedst mulig måde, faldt Jesper Bay og Jens G. Nielsen i arkiverne over en række sange, som aldrig havde været udgivet på cd, og som ikke hørte til noget album. F.eks. fordi det var et enkeltstående singleprojekt. Eller fordi den pågældende kunstner ikke havde følt. sangen passede ind på et album. Det blev besluttet, at det var synd, at disse sange bare skulle ligge og samle støv på et lager.

Der blev ledt videre, fundet flere hits, sorteret, og suppleret med et par af de bedste sange fra nogen af de kunstnere, som i forvejen havde genudgivelsesplaner. Og pludselig var 18 danske hits fra 70'erne og 80'erne fundet frem. Fra den første punksingle til den største popsingle. Fra ukendt undergrund til etableret mainstream. Et kalejdoskopisk portræt af Genlyd gennem 20 år Mennesker. Musik. Ideer. Humor. Liv...

Forhåbentlig er nogle af sangene ikke bare en del af Genlyds historie, men også en del af din egen. Sangene er digitalt remastered fra de originale masterbånd. God fornøjelse.

 

 

Den intime time

The Voice: Den intime time

Lige siden, at jeg blev bedt om at skrive forord til "Den Intime Time", har jeg tænkt.. For et forord er jo en slags anbefaling!
Det første der falder mig ind, er de mange hyggelige stunder jeg har haft med at lave programmet "De Intime Timer" på The Voice, hvor jeg har været med til at skabe en stemning i de sene aftentimer. Dernæst tænkte jeg på alle de breve, som gennem tiden er kommet til programmet med kærlige hilsner eller historier fra den rigtige kærlighedsverden.

Tilbage til anbefalingen: Med denne CD kan du til enhver tid lave dine egne intime timer. Vi har været en tur i Paradisets have, og har plukket det bedste, til dig og dem du holder af.
Tillykke med din nye CD - jeg håber at den må bringe dig mange hyggelige stunder.

Kærlig hilsen
Sille Roulund
DJ på The Voice

 

 

Et liv at leve med - Red Barnets 50 års jubilæum

Verden - vågn op
Det er nu mere end 12 år siden, Lars H.U.G og gruppen Kliche spillede sig ud af punken, og ind på 80'er-scenen med et lydbillede og et musikalsk formsprog, at der ubetinget var dømt original dansk rockkunst.
Med en sprogtone, en timing, en stemmeføring og en fraserings-sikkerhed der siden har gjort Lars H.U.G. til eneren og stilskaberen i dansk rockmusik.
Det er denne kamæleonagtige tvetydighed, der er H.U.G.'s fornemste kendetegn, og som sikrer, at han på en gang kan ramme det kræsne kultdyrkende og et bredt folkeligt publikum.
Traditionsbevidst og traditionsfornyer i en og samme bevægelse, det er kunsten - det er evnen til at skrive sange, der selv efter utallige gennemlytninger fremstår originale og friske. Samt evnen til at kunne gøre enhver sang til sin egen, der gør H.U.G. til en af de få artister der med en unik blanding af det sårbare, men sikkert sugende, når op i det altid grænseoverskridende register.

 

Tillykke!
Med donationer fra pladeselskaberne og deres kunstnere kan vi alle, med dette album, ønske Red Barnet tillykke med 50 års jubilæet. Det er mit håb, at indehaverne af albummet får en velklingende musikalsk oplevelse og det er mit ønske, at der også i fremtiden må blive taget godt imod Red Barnets initiativer, til fordel for børn i alverdens lande.
Mange har hjulpet dette album frem i lyset, men en speciel tak skal rettes til:
- Lone Marija for samarbejdet med hele projektets tekstarbejde.
- min ven Ebbe Ravn for en vidunderlig titelsang og et velproduceret album.
- til Gorm Bull Sarning (vokal), Lonnie Devantier (vokal), Jan Kaspersen (sax), Helle Johnsen (kor) og Peter Juul Felix som medproducer.
- til Helle V. Schmidt og Poul Erik H. Petersen fra Red Barnet for et professionelt og uforglemmeligt effektivt kampagnesamarbejde, og til mine børn Anna (4) og Simon (10), som hver på deres måde har været en inspirationskilde - uden at de nok er helt klar over det.

Red Barnet Album '95: "Et Liv At Leve Med" udgivet af:
- on air marketing i samarbejde med Red Barnet.
Mastering: Top Tunes Studios, Vejle ved Ebbe Ravn og Peter Juul Felix.
Coveridé: Helle V. Schmidt, Red Barnet
Forsidefoto: Tine Harden.

 

Generelt om Red Barnet
Landsorganisationen Red Barnet kan i år fejre sit 50 års jubilæum. Organisationen blev stiftet den l4. marts 1945 med det formål at støtte børn i krig og krise med særlig henblik på eftervirkningerne af 2. verdenskrig.
Børn i krig og krise
Red Barnet har været i kraftig udvikling, specielt igennem det seneste årti. Hungerkatastrofer, krige samt store politiske omvæltninger verden over har betydet, at udfordringerne til en humanitær organisation som Red Barnet er vokset betydeligt. Rundt om i verden sidder millioner af børn og venter på fremtiden. De har indtil videre overlevet de krige og konflikter som siden indgangen til 1990'erne har kostet mere end 1,5 millioner af verdens børn livet.
Der er i dag et gigantisk behov for hjælp til børn i krig og krise verden over. Det er disse børn, Red Barnet søger at hjælpe med en målrettet indsats overfor det enkelte barn.
Vejen til resultater
Red Barnets hjælpearhejde ydes direkte til barnet i dets eget miljø. Hjælpen skal sikre barnet ernæring, tøj og skolegang og samtidig tilbyde omsorg og rådgivning.
Efter endt nødhjælpsindsats er hjælpen, der ydes til børnene, langsigtet bistand. Projekterne planlægges med udgangspunkt i et professionelt kendskab til børns behov og i respekt for de lokale kulturer. Målet er på sigt at gøre børnene og deres familier i stand til at klare sig selv.
FN's Børnekonvention
FN's Konvention om Barnets Rettigheder danner grundlag for Red Barnets arbejde. Børnekonventionen er vedtaget af FN i 1989 og er siden tiltrådt af mere end 150 lande deriblandt Danmark. Konventionen fastslår alle børns ret til anerkendelse som individ.

 

 

Greatest Hits - Grøn Koncert 1983-1996

GRØNNE GRIN GØR GODT

Af Jacob Haugaard

Et godt grin er guld værd for sundheden. Og selv om man har muskelsvind, så rammer det heldigvis ikke musculus risorius, som lattermusklen hedder på latin. Det herlige ved muskelsvindlerne er, at de kan le af sig selv og deres situation, og at vi andre gerne må gnægge med. For mig betyder det noget særligt, for vores knægt Nicolaj har muskelsvind, og det er vigtigt for os at ruste ham til tilværelsens strabadser.
Nu har jeg fået lov at være konferencier seks gange på Grøn Koncert, og her i 1996 skal jeg på scenen igen. Jeg kan næsten ikke undvære denne tradition, der appellerer til hele familien Danmark. Sidste år var der sammenlagt over 200.000 mennesker til Grøn Koncert - det er dog noget i et bette land med fem millioner indbyggere.
Ude på Tuborg har de et slags valgsprog, der hedder: Reklame er godt, virkeligheden er bedre. Ved Grøn Koncert går øl, Squash, rock og almindelig skæg og ballade op i en højere enhed, og det er altså sundt for sjælen at få noget fed musik til øret og en sjat humle til halsen sammen med en masse andre mennesker, der også kan li' at grine, gispe, gabe, gumle, drikke, sole sig, danse, snakke, kysse og hvad man nu ellers kan tage sig til, når dagen er grøn og skøn.
I den mobile grønne by arbejder 500 frivillige i døgndrift. De stiller byen op og pakker den ned igen efter hver koncert, og uden dem kunne det slet ikke lade sig gøre. Sammenholdet er fantastisk, og også backstage bli'r der grinet meget. Det får også det hårde arbejde til at glide lidt mere gelinde, og der hviler en munter Tuborg-ånd over det hele.
Det er Muskelsvindfonden, der scorer overskuddet, og Tuborg er den vigtigste samarbejdspartner. Sidste år tjente foreningen 7 millioner kroner på den måde, og det er jo sjovere end at stå med hatten i hånden. Især når man sidder i en kørestol. I spidsen sidder Evald Krog, den herlige mand, i sin kørestol. Lægerne forudså, at han kun ville blive fire år, nu er han fyldt 52. Han lader sig ikke slå ud at sit handicap, for som han siger: Det er ikke nogen katastrofe at have muskelsvind, men det kan være pokkers besværligt. Uden at røre en lillefinger (det kan han nemlig dårligt nok) har han siden 1971 opbygget Muskelsvindfonden, der i dag har 1500 medlemmer, 60 medarbejdere og årligt omsætter for 60 millioner kroner.
Så her i '96 kan fonden fejre 25 års jubilæum. Godt gået af en benfri ansjos som Evald, der er en guddommelig griner, og så er han endda forsanger i vores band "Four Wheel Drive". Han er et pragtfuldt eksempel på, at man godt kan tage sin situation alvorligt uden at være højtidelig. Hvis man skal grine af andre, må man også kunne grine af sig selv.
Siden 1983 har de fleste af de bedste bands og solister stået på vores grønne scene. Mange er dem er med på disse skiver, hvoraf hele overskuddet går til Muskelsvindfonden. Det er hammerfedt med sådan en opsamlings-CD, som vil vække mange muntre minder blandt grønne veteraner. Men husk, at virkeligheden er endnu bedre. Slå ørene ud og grin grønt.
Vi ses til Grøn Koncert!

 

 

Grænseløs Greatest

FLYGTNING 99 - HJÆLP UDEN OMVEJE
DANSK FLYGTNINGEHJÆLP

Ved at købe denne CD støtter du Dansk Flygtningehjælps arbejde for Kosovos flygtninge.
Først med nødhjælp og på længere sigt forhåbentlig med genopbygning af deres hjem.
Denne CD vil leve længe i alle danske hjem - og vil dermed glæde os der lytter og samtidig hjælpe flygtningene i nød. Vi vil derfor takke det danske musikliv der med dette smukke musikalske initiativ hjælper flygtninge uden omveje.

Flygtning 99 - Hjælp uden omveje
Dansk Flygtningehjælp
Borgergade 10, 3. sal - Postbox 53 - DK-1002 København K
Tlf.: 33 12 19 99 - www.flygtning99.dk

FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP

Tak til musikbranchen for denne CD. Folkekirkens Nødhjælp hjælper flygtningene fra Kosovo gennem lokale kirker og organisationer på Balkan. Vi arbejder sammen med såvel muslimer som protestanter og kristne ortodokse.

Pengene fra salget af denne plade vil gå til akut nødhjælp til flygtningene, til hjælp for de lokale gæstfrie værtsfamilier og til opbygning og drift af flygtningelejre.

Folkekirkens Nødhjælp
Nørregade 13 - DK-1165 København K
TIf.: 33 15 28 00 - www.noedhjaelp.dk

DANSK RØDE KORS

Tak til kunstnerne på denne CD, som beredvilligt stiller op og gør det muligt for Dansk Røde Kors at være på pletten, når ofrene fra krigen på Balkan har brug for akut nødhjælp. Og når du nyder musikken engang i fremtiden, er Dansk Røde Kors stadig på arbejde.
Forhåbentlig med genopbygningen af flygtningenes liv.

Dansk Røde Kors
Blegdamsvej 27 - DK-2100 København Ø
TIf.: 35 25 92 00 - www.redcross.dk

Følgende organisationer hjælper også flygtningene fra Kosovo:

Caritas Danmark
Bredgade 69
DK-1260 København K
TIf.: 33 12 72 61

Læger Uden Grænser
Bernstorffsvej 20
DK-2900 Hellerup
TIf.: 39 62 63 01

Red Barnet
Rantzausgade 60
DK-2200 København N
Tlf.: 90 23 24 25
Giro: 001-6101

 

GRÆNSELØS GREATEST

TAK TIL FØLGENDE UDEN HVIS HJÆLP GRÆNSELØS GREATEST IKKE VAR LYKKEDES:
Initiativtager: Mega Records
Cover maleri: 'Alberto' (99) Knud Odde
Scan: Vedel Repro
Cover udformning: Nat&Dag
Posterfremstilling: Action Reklamebureau
Fremstilling og album-master: Tocano
Spotproduktion: Blarke Sonne Levring A/S, Sonne A/S, Hookline & Post Selskabet A/S
TV markedsføring: TV3/3+,TvDanmark & TV2
Radio markedsføring: The Voice
Radio back-up: DR P3/Strax redaktionen
Distribution: GDC
Grafisk produktion: Up-front Design
Album koordination: Sony Music, Mega Records

Tak til alle involverede kunstnere, managements og øvrige pladeselskaber

 

 

Grøn Koncert 1993

SEPTEMBER
Lars H.U.G. Fra albummet "Blidt Over Dig"

Det er nu mere end 12 år siden, Lars H.U.G. og gruppen Kliche spillede sig ind på 80'er-scenen med et lydbillede og et formsprog så særegent, at der med det samme var dømt original dansk rockkunst. H.U.G. har med sine egne sange og til dels som fortolker af andres sange gjort sig til eneren og stilskaberen par excellence i dansk rockmusik med en sprogtone, en timing, en stemmeføring og en fraserings-sikkerhed, der på en og samme tid rammer både det kræsne, kultdyrkende og det brede, folkelige publikum.

 

VELKOMMEN l DET GRØNNE!

Det sker hvert år - ved hver ny Grøn Koncert - på slaget 2, at Muskelsvindfondens formand Evald Krog - "Danmarks bedst klædte konferencier", som jeg plejer at kalde ham - ruller ind på den store scene med et ligeså stort smil på munden og råber spørgende ud til publikum:
"Ka' I li' rock?" Og sekundet efter - med usvigelig sikkerhed - kommer svaret tilbage fra det tusindtallige publikum i det grønne.... Nej - lad os bevare spændingen og gemme svaret et øjeblik, for lige at se på baggrunden for disse koncerters kolossale succes.

De Grønne Koncerter startede i 1983, hvor Dyrehavsbakken fejrede sit 400 års jubilæum. Blandt gratulanterne var et meget kendt stort dansk bryggeri. Gaven var en række rockkoncerter, som bryggeriet gav farve, og selvsamme sommer blev koncerterne gjort til en begivenhed - for hele familien ud i det ganske land - i et samarbejde med Muskelsvindfonden.

Med en holdning, der sagde farvel til selvhøjtidelighed og samme indadvendte form for medlidenhed, og i stedet for: Goddag til gensidighed og udadvendte aktiviteter - lancerede Muskelsvindfonden allerede i 1974 ideen "Værtshusholder for en dag" landet over, Værtshusholderen fik lov til at holde fri - fonden skaffede musik og gratis arbejdskraft - og fik entreen og overskuddet af salget.

Muskelsvindfonden fortsatte med Tangkrogs-Festivalen ved Århus og med at arrangere større koncerter med Cliff Richard, Fats Domino og Vera "We'll meet again" Lynn. Med alle disse erfaringer fra små og store koncerter, og hele tiden med det meget kendte danske bryggeri, som en aktiv samarbejdspartner, er vi nu - Mine Damer og Herrer - klar til at præsentere:

Grøn Koncert

sommeren 1983 med 40 frivillige hjælpere, Sneakers med Sanne i front og Frede Fup med Frede forrest. Den første grønne sommer gav et overskud på 140.000 kroner. Sidste år var det friske hold af frivillig arbejdskraft nået op på et antal af 400 og overskuddet op på 5 millioner kroner. Og pengene er selvfølgelig væsentlige i arbejdet for oplysning om - og forbedring af livsvilkårene for - personer med muskelsvind.

Det var de Grønne Koncerter, der introducerede hele "familien Danmark" for rockmusik, og som fortsat - år efter år - sørger for de bedst tænkelige rammer for en glad dag i den danske sommer for børn og voksne i selskab med det bedste indenfor dansk rockmusik (okay - det hænder, vi har en svensker med). Knap en halv million, eller hver 10'ende dansker, er til Grøn Koncert hver sommer (okay - det hænder, vi har en svensker og en tysker iblandt os - og det er okay').

Og nu er der også dukket Grøn Rock op. Det var i 1988 det meget kendte danske bryggeri og Muskelsvindfonden udvidede deres samarbejde med et initiativ, der gav en række mindre danske byer mulighed for at tilbyde deres borgere en række musikalske og sociale oplevelser - de normalt Ikke har mulighed for - i mødet med en række nye spændende navne i dansk rock. Grøn Rock samler godt 50.000 mennesker hvert år.

Hans Otto Bisgaard.

PS! Jeg glemte at give publikums svar på Evalds spørgsmål, men det var lidt med vilje. Tag selv ud - og vær en del af svaret - ved de koncerter, der idag er den største begivenhed i den danske sommer.

 

 

Hvornår har du sidst hørt folk rappe med på en direct mail?

EMI-Medley direct mail-promotion cd

Hvorfor ikke få verdens bedste musikere til at synge det I vel sige???

Få de bedste musikere til at arbejde for det, du vil sige. EMI-Medley har alle de melodier, du vil ha' - om det så er rock, pop, jazz, klassisk, rap eller...
Du er discjockeyen, der blander det, dine kunder vil ha' - eller det budskabet kræver. Du kan osse blande jeres egne jingles eller visdomsord ind - vi er ligeglade - vi skal nok sørge for, det kommer til at lyde proff.
Om det er besværligt? Næh, l skal bare vælge numre - og levere færdig film til coveret - så skal l ikke høre mere fra os - eller noget om rettigheder, produktion, pakning eller levering. Det ordner vi i løbet af 3-4 uger.
Om det virker? Ja, ellers gad vi jo ikke blive ved.

Rap med her:
Stemmen kan ikke tæmmes, den bryder ud i sang,
og smagen kan ikke hæmmes, når den nu er i gang.
Den varer ved og skærer igennem med budskabet,
der bakkes op af melodier, der siger det,
der skal siges, så det svier, og samtidig ikke nær så svært,
som du troede inde i dit hoved, for du lærte,
der var noget, der gav dig mere lir end den samme lamme,
hvide side papir med tamme sorte tegn på.
Vi skifter gear: En god idé, det er det, der skal til, så når profilen,
den er stilen, kan du få, hvad du vil, så bare du ringer med det
samme, vil du ramme den reneste lyd.
Vi bringer ud, lige til døren, gør det til en dyd.
Tre til fire uger, så er du køreklar. Du har venner, bekendte,
fjender, men også cigar med den tårnhøje Havana-føring,
som du kan fejre - toner i musikken, der gør det sødt at sejre.
l sidste ende er gaven, du laver, en del af dig selv,
der giver glæde, spreder lykke, men til gengæld ikke koster
kassen, når det er den, man har kær.
Det rene lir, den rene lyd og ja, det rene blær.

EMI-Medley